Petra van Lith

Praktijk voor Klassieke Homeopathie

 

Tarieven en vergoeding homeopatisch consult 

 

Het homeopatisch consult wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering, maar vanuit de aanvullende verzekering. Dat betekent dat het bedrag van het homeopatisch consult niet op het eigen risico in mindering gebracht wordt; dat is alleen in het geval van zorg welke vanuit de basisverzekering betaald worden.

De hoogte van vergoeding is afhankelijk van de zorgverzekeraar waar de patiënt een aanvullende verzekering heeft afgesloten.

Elk jaar maakt de beroepsvereniging voor klassiek homeopaten (NVKH) een overzicht waarin de vergoeding per zorgverzekeraar uitgesplitst is. Onder het kopje 'Alternatieve Geneeswijzen' waaronder klassieke homeopathie wordt ingedeeld, vallen ook andere therapieën zoals osteopathie, manuele therapie etc. Dit is belangrijk als u meerdere therapieën volgt of al gevolgd heeft in dat lopende jaar.

Met ingang van 2017 zijn de eisen die aan therapeuten worden gesteld door de zorgverzekeraars aangescherpt. Dit heeft o.a. betrekking op een gevolgde medische opleiding (MBK) en een verplichte aansluiting bij een beroepsvereniging (NVKH). Ik voldoe aan beide eisen, waardoor het indienen van de nota geen problemen zal opleveren. Daarnaast sta ik vermeld in het Register voor Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg en val ik als zodanig onder het Tuchtrecht Complementaire Zorg. Hierdoor mag ik de titel Registertherapeut BCZ® achter mijn naam zetten.

 

In dit overzicht kunt u de vergoedingen voor 2019 per zorgverzekeraar en per zorgverzekering terugvinden.

 

Tarievenlijst 2019:


1e Consult  

€ 90,-

Vervolgconsult   

€ 75-

1e Consult kinderen (t/m 15 jaar) 

€ 75,-

Vervolgconsult kinderen (t/m 15 jaar)    

€ 60,-

Acuut (telefonisch) consult  

€ 25,-


Tarieven zijn inclusief homeopathische medicatie. 

Het consult dient na afloop afgerekend te worden. Dit kan contant of via pinbetaling.

 

De nota van het consult kunt u indienen bij uw zorgverzekeraar. Welk bedrag uw zorgverzekeraar uitkeert, is per verzekeringspakket verschillend. Op dit overzicht kunt u terugvinden voor welke vergoeding u (in 2019) in aanmerking komt.

Indien het niet mogelijk is op de afspraak te verschijnen, dan dient u dit uiterlijk 24 uur tevoren kenbaar te maken. Bij het niet tijdig afmelden, worden de consultkosten alsnog in rekening gebracht. 

 

 

E-mailen
Bellen
Map