Tarieven en vergoeding

Het homeopatisch consult wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering, maar vanuit de aanvullende verzekering. Dat betekent dat het bedrag van het homeopatisch consult niet op het eigen risico in mindering gebracht wordt.

De hoogte van vergoeding is afhankelijk van de zorgverzekeraar waar de patiënt een aanvullende verzekering heeft afgesloten.

Elk jaar maakt de beroepsvereniging voor klassiek homeopaten (NVKH) een overzicht waarin de vergoeding per zorgverzekeraar uitgesplitst is. Onder het kopje ‘Alternatieve Geneeswijzen’ waaronder klassieke homeopathie wordt ingedeeld, vallen ook andere therapieën zoals osteopathie, manuele therapie etc. Dit is belangrijk als u meerdere therapieën volgt of al gevolgd heeft in dat lopende jaar.

Met ingang van 2017 zijn de eisen die aan therapeuten worden gesteld door de zorgverzekeraars aangescherpt. Dit heeft o.a. betrekking op een gevolgde medische opleiding (MBK) en een verplichte aansluiting bij een beroepsvereniging (NVKH). Ik voldoe aan beide eisen, waardoor het indienen van de nota geen problemen zal opleveren. Daarnaast sta ik vermeld in het Register voor Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg en val ik als zodanig onder het Tuchtrecht Complementaire Zorg. Hierdoor mag ik de titel Registertherapeut BCZ® achter mijn naam zetten.

1e consult volwassenen €90
Vervolgconsult(en) volwassenen € 75
1e consult kinderen t/m 15 jaar € 75
Vervolgconsult(en) kinderen t/m 15 jaar € 60
Acuut consult (20 minuten) € 25

Na afloop van het consult kun je contant afrekenen of per pinbetaling. De nota kun je bij je zorgverzekeraar indienen. Welk bedrag je zorgverzekeraar uitkeert, is afhankelijk van de aanvullende verzekering die je afgesloten hebt.

Als het niet lukt om op de afspraak te verschijnen, dan moet je de afspraak uiterlijk 24 uur tevoren afzeggen. Als je dat niet tijdig doet, ben ik genoodzaakt kosten in rekening te brengen.