Consult en behandeling

Het 1e consult vormt de basis van de behandeling. In dit gesprek vertel je over je klacht(en), wanneer en hoe ze ontstaan zijn en welke symptomen het geeft.  Hoe je je eronder voelt en in hoeverre heeft je klacht invloed op je dagelijkse gang van zaken. Onder welke omstandigheden verergeren of verbeteren je klacht?  
Hoe ziet je leven er tot nu toe uit; welke situaties hebben een grote invloed in je leven gespeeld? Wat hebben ze met jóu gedaan? Welke ziekten zijn er bij je familie aanwezig, heb je medicijnen gebruikt, operaties of ongelukken gehad, enzovoorts, enzovoorts. Ook informatie over de zwangerschap en geboorte van jouzelf kan duidelijkheid verschaffen.  

Héél veel vragen, maar nodig om een zo zorgvuldig en compleet beeld van je klacht en van jou te krijgen. Alle informatie uit het gesprek, resulteert in een behandelplan wat persoonlijk op jouw situatie/klacht is afgestemd, met bijbehorende homeopatische geneesmiddelen. Homeopathie is een geneeskunde gericht op de individuele mens.

Na een aantal weken maken we een vervolgafspraak en bespreken we hoe de afgelopen periode gegaan is. Wat is er veranderd, wat is er verbeterd? Hoe voel je je, hoe is het met je energie gesteld? 

De duur van de behandeling hangt o.a. van de aard van de klacht en de duur ervan. Zeker bij volwassenen speelt een klacht vaak al langer en zijn meerdere consulten nodig. Het lichaam wordt ondersteund om zelf de genezing in te zetten en zal daarbij zijn eigen tempo bepalen. Te snelle genezing vraagt veel energie; iets wat het lichaam juist niet (meer) heeft na een inspannende ziekte.

Het 1e homeopatisch consult duurt zo’n 1,5 uur; een vervolgconsult ongeveer 45 – 60 minuten.

Consulten vinden in principe plaats op mijn praktijk, maar op verzoek en in bepaalde situaties kunnen die ook thuis plaatsvinden.

In het kader van de nieuwe privacywetgeving (AVG) gelden vanaf 25 mei 2018 nieuwe regels omtrent vastlegging van persoonsgegevens. U kunt hier mijn privacyverklaring downloaden.